Wachtwoord vergeten

Symposium 'Psychische klachten en werk'

Wanneer: 12 december 2017
Locatie: CineMec, Utrecht

Omschrijving:

Dagvoorzitter: Wim Faas. Met o.a. prof.dr. Raimond Giard, dr. Bram Bakker, Ard van Oosten, mr.drs. Rembrandt Zuijderhoudt, prof.mr.dr. Wilma Duijst.

Van meer dan de helfet van alle ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid zijn psychische klachten de oorzaak. Niet alleen oudere werknemers hebben het steeds moeilijker om het werk vol te houden; bij jongeren is sprake van een ware burn-out-epidemie. Klopt het adagium 'werken is goed voor je' eigenlijk wel? En in het verlengde daarvan het mantra 'werk, het draagt bij aan je herstel'...? Geldt dat voor iedereen met psychische klachten? Nee natuurlijk. Oorzaak, ernst en mogelijkheden tot herstel zijn voor elke patiënt totaal verschillend. Eenmaal ziek thuis of arbeidsongeschikt: wie bepaalt eigenlijk of die persoon aan het werk kan en mag? Dat is het terrein van bedrijfsartsen en verzekeringsartsen. Maar wat is hier dan concreet de rol van de psychiater, psycholoog of de huisarts? Hoe kan en wil deze zich opstellen: passief, neutraal of actief?

Accreditatie is aangevraagd bij: NVvP, FGzPt, NIP, NVP, ABSG.

Kosten: € 295,-. A(N)IOSsen en voltijdstudenten betalen € 175,- (met een verklaring van de opleider). De kosten zijn inclusief symposiummaterialen, koffie/thee en lunch.

Informatie en inschrijven: www.lemion.nl.