Wachtwoord vergeten

Corsendonkcursus

Wanneer: 14 januari 2018
Locatie: Priorij Corsendonk, Oud-Turnhout, Belgiƫ

Omschrijving:

Van 14 t/m 19 januari 2018.

Voor:

  • psychiaters
  • psychotherapeuten
  • gz-psychologen
  • klinisch psychologen
  • zij die daartoe in opleiding zijn

De cursus die kliniek en onderzoek bij elkaar brengt!

  • Heb je een onderzoeksidee maar weet je niet hoe je moet beginnen?
  • Sta je aan het begin van een promotie-onderzoek?
  • Ben je psychotherapeut, psychiater (of AIOS), klinisch psycholoog of hiervoor in opleiding en wil je je vaardigheden vergroten om de relevantie van wetenschappelijke artikelen te beoordelen?

Kom dan naar de Corsendonkcursus! Een inspirerende cursus waarin je zowel onderzoeksvaardigheden leert als kritisch-wetenschappelijk denken, in de gezellige en bourgondische sfeer van een Belgische priorij. De Corsendonkcursus biedt een intensief programma waarin gedurende de ochtenden theoretische achtergrond van wetenschappelijk onderzoek in de klinische psychiatrie wordt onderwezen, door verschillende experts in het veld. De thema's beslaan onderzoeksmethoden, een introductie in statistiek, een update in toepassingen van onderzoek (bijv. recente relevante bevindingen in biologisch onderzoek in de pyschiatrie) en ethische dilemma's in wetenschappelijk onderzoek. In de middag worden verschillende onderzoeksprotocollen uitgewerkt. Gedurende de week wordt aan vier onderzoeksprotocollen gewerkt die elk een ander thema en andere onderzoeksmethodiek beslaan, waardoor inzicht en vaardigheden zo breed mogelijk worden vergroot. 's Avonds worden de resultaten gepresenteerd en bediscussieerd, waarbij zowel de cursisten als docenten en experts de onderzoeksprotocollen beoordelen en van kritiek voorzien in een prikkelende maar prettige sfeer. Hierbij worden ook presentatie- en discussievaardigheden vergroot.

Daarnaast biedt de cursus de mogelijkheid voor cursisten om in 'meet-the-expert'sessies een eigen onderzoeksidee en/of protocol te bespreken met de docenten en de statisticus. Ook is het mogelijk - mocht je nog geen concreet idee hebben - om te brainstormen over hoe je onderzoek zou kunnen opzetten binnen jouw werksituatie.

De docenten zijn psychiaters en zijn actief betrokken bij verschillende typen klinisch-psychiatrisch onderzoek: bijvoorbeeld klinische trials (RTC's), cohortstudies, epidemiologische studies, en biologisch onderzoek (genetisch/neuro-imaging). Hierdoor wordt een brede introductie gegeven in de verschillende typen onderzoek, en de verschillende benaderingen en onderzoeksmethoden die gebruikt kunnen worden. Een bijkomend voordeel is dat cursisten een netwerk opbouwen van experts en collega's met wetenschappelijke interesse.

Accreditatie: NVvP: 24 punten; FGzPt: 33 punten.

Informatie en aanmelden: http://www.corsendonkcursus.nl.