Wachtwoord vergeten

Driedaagse training 'Therapeutisch Psychologisch Onderzoek (TPO)

Wanneer: 19 januari 2018
Locatie: Psychiatrisch Centrum Sint-Norbertushuis, Congrescentrum De Kleiput (gebouw 18), Stationsstraat 22c, 2570 Duffel (Belgiƫ).

Omschrijving:

Organisatie: Nederlands Vlaamse Vereniging van de REorschach en Projectieve methoden (NVVR). Docenten: prof.dr. Jan Henk Kamphuis en drs. Hilde de Saeger.

Data: op vrijdagen: 19 januari, 2 februari en 23 februari 2018 in Duffel (België).

In het Therapeutisch Psychologisch Onderzoek (TPO), ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Stephen Finn, wordt een psychodiagnostisch onderzoek zodanig opgezet en toegepast met als doel een onmiddellijk therapeutisch effect te faciliteren, waarbij de testsituatie zelf de voornaamste hefboom is naar positieve verandering voor de cliënt en zijn systeem (Kamphuis & Finn, 2006). Gegroeid vanuit de humanistische beweging, wordt veel belang toegekend aan de empathische basishouding van de diagnosticus die een actieve samenwerking met de cliënt nastreeft. Beide factoren werken openheid en motivatie bij de cliënt in de hand. Empirisch onderzoek is gebeurd bij diverse cliëntgroepen (ambulant, residentieel, kinderen, adolescenten, koppels, volwassenen) en uiteenlopende klinische syndromen. TPO is reeds langer gangbaar in de VS, Nederland, Frankrijk, Italië en Zweden waar de originele en verfrissende aanpak de belangstelling voor psycho-diagnostiek opnieuw heeft aangezwengeld.

Cursusgeld: € 375,- voor leden NVVR & VKVKP en € 425,- voor niet-leden.

Accreditatie is aangevraagd bij de FGzPt en de NVvP.

Inschrijvingen tot 5 januari 2018 via www.rorschachvereniging.nl. Meer informatie via katleen.vaganee@telenet.be.