NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

26-09-2024

Complexiteit in de ggz

In de ggz staan we voor een uitdaging van ongekende complexiteit. Tijdens deze vierdelige collegereeks ontrafelen verschillende experts de essentie van de complexe zorgvragen. Ze bieden een diepgaande verkenning van de ondoorgrondelijke lagen van de menselijke geest, waar wetenschap en ethiek hand in hand gaan om effectieve oplossingen te vinden. 

Onder leiding van prof.dr. Christina van der Feltz-Cornelis verkennen we de uitdagingen van multi-morbiditeit en het labyrint van behandelingen. Duik mee in wat ethische reflectie in de praktijk ons oplevert en ons kost met Jeroen van Egmond, en ontdek hoe filosofie en integriteitsmanagement ons kompas kunnen zijn in het ethische mijnenveld van de geestelijke gezondheidszorg. Betreed het domein van organisatorische samenwerking met prof.dr. Patrick Kenis en ontdek hoe organisaties verweven raken in complexe netwerken en hoe deze netwerken innovatieve maatwerkoplossingen mogelijk maken voor de meest uitdagende problemen. En verken de kunst van verbindend leiderschap en ontdek hoe het optimaliseren van samenwerking de weg opent naar een veelbelovende toekomst voor zorgprofessionals en cliënten met prof.dr. Gabriël Anthonio.

 

De reeks Complexiteit in de ggz 

 • Vooruitstrevende inzichten 
  De complexiteit van zorgvragen in de ggz neemt toe. Ontdek de nieuwste inzichten en benaderingen die essentieel zijn voor jouw praktijk.
 • Tools om ethisch verantwoorde beslissingen te nemen 
  In een tijd van ethische dilemma’s en morele uitdagingen is het van belang om een diepgaand begrip te hebben van ethiek in de zorg.
 • Netwerken en samenwerking is de sleutel tot succes  
  Leer hoe je de kracht van organisatienetwerken kunt benutten om maatwerkoplossingen te creëren voor je cliënten.
 • Verbindend leiderschap  
  Verbinding is cruciaal in tijden van transitie en complexiteit.

Er is voldoende ruimte voor eigen inbreng en casuïstiek. Het programma biedt een goede verhouding tussen theorie, praktijk en het ontwikkelen van persoonlijke competenties. De kennis en inzichten die je tijdens dit congres opdoet, zijn direct toepasbaar in je dagelijkse praktijk.