NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

29-02-2024

Webinarserie Verslaving in combinatie met psychische problematiek (gratis)

Verslaving en psychische problematiek komen vaak samen voor, echter is de zorg voor mensen die te maken hebben met beide vaak apart georganiseerd. Bij de behandeling van verslaving in combinatie met andere psychische problematiek voelen professionals in de verslavingszorg én ggz zich vaak onvoldoende bekwaam. Ook weten zij niet altijd naar wie te verwijzen, waardoor verwijzingen vaak stroef verlopen. Hoe kunnen professionals hun patiënt de best passende zorg geven?

Eerste webinar
In dit eerste webinar uit een serie van drie spreken hoogleraar Verslavingszorg Arnt Schellekens (Radboud UMC) en een ervaringsdeskundige onder andere over comorbiditeit en verslaving, hoe werkt dat neurobiologisch en hoe pak je het aan in de praktijk? Onder leiding van gespreksleider Attie van der Meulen (beleidsadviseur Verslavingskunde Nederland) delen zij kennis en ervaring, en beantwoorden vragen van kijkers.

 

Drie webinars op donderdag 29 februari, 4 april en 16 mei van 12.00-13.00 uur
Om kennis over dit onderwerp te vergroten en de samenwerking te versterken organiseren Verslavingskunde Nederland (VKN), NIP, NVvP, landelijk netwerk cliëntenraden verslavingszorg Stichting het Zwarte Gat en Akwa GGZ drie gratis lunchwebinars. Tijdens de interactieve webinars wisselen patiënten en professionals uit de ggz en verslavingszorg, kennis en praktijkervaring uit. Hoe herken je bepaalde problematiek? Wanneer bied je zelf een behandeling aan, wanneer verwijs je door en waarom? Hoe werk je samen met andere professionals?