NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

02-12-2023

Perversie (college 3 van 3 over psychoseksualiteit)

In deze collegereeks reiken drie ervaren en deskundige sprekers u theoretische en praktische inzichten aan voor in de spreekkamer. In het college komen de verhouding biologie/psychologie, de impact van somatische behandelingen (o.a. van puberteitsremmers), de mogelijkheden en beperkingen van psychotherapie aan bod, dit alles geïllustreerd met klinisch materiaal.

Zaterdag 2 december, Linda van Mil: Perversie
Deze dag van de collegereeks zal gaan over perversie bij mannen en bij vrouwen. We kijken naar perversie vanuit de onderliggende psychogenese, de man/vrouw verschillen en naar de dynamiek binnen de therapeutische relatie of te wel de (tegen)overdrachtsverschijnselen. Ook de besteden we aandacht aan de plaats die perversie heeft in de ggz. Tot slot kijken we naar de behandelmogelijkheden en hoe de dynamiek binnen de behandelrelatie daar een rol in speelt.

De dag zal bestaan uit wisselende momenten van theorie en casuïstiek met fragmenten uit de media en films, maar ook uit de eigen praktijk. Aan het einde van de dag is er voldoende ruimte voor discussie en het inbrengen van eigen materiaal. Het is wenselijk dat de cursisten dat meebrengen.

Mw. Drs. Linda van Mil is klinisch psycholoog en psychoanalytisch psychotherapeut, supervisor NVP, NVPP en complexe psychodiagnostiek, docent NVPP en de NVvP, werkzaam in eigen praktijk en bij PsyQ, beide in Den Haag

Reeks

PAC West organiseert een collegereeks psychoanalyse. Het thema is psychoseksualiteit, met daarbinnen drie deelthema’s.

  • Tijdstip: van 10.00 tot 16.00 uur, inclusief lunch.
  • Inschrijving via secr@pacwest.nl.
  • Voor vragen en informatie: info@praktijkdenkwijs.n

Het programma

  • Zaterdag 4 november, Marly Horsch: Psychoseksuele ontwikkeling
  • Zaterdag 18 november, Lut de Rijdt: Transgender identiteit
  • Zaterdag 2 december, Linda van Mil: Perversie

De collegereeks is bedoeld voor psychotherapeuten, klinisch psychologen, gz-psychologen en psychiaters, die belangstelling hebben voor het psychoanalytisch gedachtengoed in relatie tot de klinische praktijk. Ook opleidelingen voor één van deze beroepen zijn van harte welkom.