NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

17-09-2023 - 21-09-2023

Cursus De therapeutische relatie

De therapeutische relatie is het fundament onder het werk van psychiaters, psychologen en psychotherapeuten. In elke ontmoeting met de patiënt worden vaardigheden om deze relatie te hanteren aangesproken en soms ronduit beproefd. Tijdens dit intensieve 5-daagse programma gaan de deelnemers onder begeleiding van Anton Hafkenscheid en Moniek Thunnissen vanuit de meest actuele en relevante invalshoeken uitgebreid aan de slag met dit belangrijke thema.

De cursus bestaat uit een carrousel van plenaire sessies en workshops. Kennisoverdracht vindt plaats tijdens de plenaire presentaties en speciale literatuurbesprekingen. 
Vaardigheden worden geoefend in workshops, onder meer met door de deelnemers zelf in te brengen casuïstiek. De inhoud hiervan wordt steeds plenair geëvalueerd. Al met al gaat het om een programma dat helemaal is gericht op het werk in de dagelijkse therapiepraktijk. Het gaat om een intensieve cursusweek. Dat neemt niet weg dat er naast alle presentaties en workshops voldoende tijd is om het prachtige eiland te verkennen.