NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

07-06-2023

Congres - Borderline

Mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis hebben sterke stemmings- en gedragswisselingen, waar zowel zij zelf als hun naasten last van kunnen hebben.

Voor hulpverleners en begeleiders is het werken met mensen met borderline ook vaak een uitdaging. Hun diepgewortelde angst om in de steek gelaten te worden, uit zich in emotionele uitbarstingen, persoonlijke aanvallen en emotionele chantage. Met name het aangaan van en in stand houden van een constructieve werkrelatie kan bij deze mensen daarom als heel moeilijk ervaren worden. Daarnaast kunnen ze als gevolg van hun impulsiviteit, gevoeligheid voor verslavingen, wisselende seksuele relaties en geldverspilling zowel zichzelf als hun partners en kinderen in de problemen brengen. Kortom: goede hulpverlening is juist voor deze mensen en hun gezinnen belangrijk, maar tegelijk ook moeilijk.

Op dit congres leer je van zeven experts hoe je begeleiding van deze kwetsbare groep mensen en hun naasten zo goed mogelijk vorm en inhoud kunt geven.

Je hebt vanaf 1 juli 2023 precies 60 dagen de tijd om de videopresentaties van de gemiste deelsessies on demand te volgen. Dit betreft een verplicht onderdeel om in aanmerking te komen voor het bewijs van deelname en het bijschrijven van de toegekende accreditatiepunten. De inloggegevens ontvang je op 1 juli 2023 in de vroege ochtend per e-mail.