NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

02-11-2022 - 04-11-2022

Najaarscongres VGCt Under pressure

De ggz, en de jeugdzorg in het bijzonder, staat enorm onder druk. Dit heeft ernstige consequenties voor de kwaliteit van zorg voor onze cliënten, maar ook voor onszelf. We moeten steeds meer doen in minder tijd en gaan gebukt onder een berg regeldruk en administratie. En die druk is sinds de start van de coronapandemie voor alle betrokkenen alleen maar toegenomen. Daarbij leggen we ook vaak nog druk op onszelf: we houden veel ballen in de lucht en stellen hoge eisen, zowel op werkgebied als privé.

Hoe en waar kan de druk verminderd worden? Wat zijn de gevolgen van die (zelf) opgelegde druk? Soms zijn er ook situaties waarbij het opvoeren van de druk misschien juist kan helpen betere omstandigheden sneller voor elkaar te krijgen.

In symposia en lezingen word je op de hoogte gebracht van de resultaten van recent wetenschappelijk onderzoek, waarbij er aandacht besteedt is aan de betekenis van deze resultaten voor de praktijk. En in actieve, praktijkgerichte workshops oefen je met deze theorie.