NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

13-10-2022

Congres Acute psychiatrie

In een crisissituatie staat acute hulpverlening voorop, om ervoor te zorgen dat de geestelijke gezondheidsproblemen geen gevaar opleveren voor je cliënt. We praten je bij over de belangrijkste aspecten van de diagnostiek en behandeling van acute psychiatrie. Niet alleen in de psychiatrie, maar ook op de SEH, in de huisartsenpraktijk en in het algemeen en academisch ziekenhuis.

Wat kun je deze dag verwachten?

We praten je bij over de nieuwste inzichten en een diversiteit aan thema’s rondom acute psychiatrie, variërend van acute agitatie tot maligne antipsychoticasyndroom, suïcidaliteit, toxidromen en juridische zaken. In één dag ben je helemaal bij over de belangrijkste aspecten van de diagnostiek en behandeling van acute psychiatrie. Niet alleen in de psychiatrie, maar ook op de SEH, in de huisartsenpraktijk en in het algemeen en academisch ziekenhuis. Ook is er waardevolle inbreng van ervaringsdeskundigen.

Je leert deze dag:

  • Welke medicamentkeuze en niet medicamenteuze behandelingen mogelijk zijn bij acute agitatie
  • Wat de rol is van de psychiater in de acute fase van ALK en FNS
  • Welke benadering voor kinder- en jeugdpsychiatrie bij acute psychiatrie passend is
  • Wat je doet bij een verhoogd suïciderisico
  • Wat de meest voorkomende oorzaken van acute situaties zijn die ontstaan door psychofarmaca, hoe je ze herkent en wat er aan te doen is