NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

27-06-2022

Webinar Regiomonitor toegankelijkheid en wachttijden ggz  

De afgelopen twee maanden zijn er in alle regio’s in Nederland interviews gehouden met  regionale taskforces om inzicht te krijgen in het verbeteren van de toegankelijkheid en wachttijden in de ggz. In deze interviews is er onder andere ingezoomd op samenwerking in het netwerk, de regionale doorzettingsmacht, de onafhankelijke cliëntenondersteuning en andere relevante onderwerpen.

Wat zeggen de regionale beelden en hoe kunnen we inspelen - ook landelijk - op de ontwikkelingen?

Implementatie en borging
Uit de interviews blijkt dat de implementatie en borging van de regionale doorzettingsmacht (RDM) vragen oproept en er in veel regio’s nog wel wat extra aandacht aan gegeven kan worden. Daarom organiseren we twee webinars om RDM verder te verduidelijken.
De resultaten van de interviews geven ons als landelijke stuurgroep Toegankelijkheid en Wachttijden ggz veel inzichten in hoe het ervoor staat; landelijk, maar ook in problemen en knelpunten die regionaal spelen.

Webinar
Op twee momenten organiseren we een webinar waarin we stilstaan bij de resultaten van de regiomonitor. Tijdens de webinar gaan we graag in gesprek om bevindingen verder te duiden en/ of uitleg te geven. Mochten er vragen zijn die niet beantwoord kunnen worden vanwege de beperkte tijd, dan zullen we deze later in de Q&A beantwoorden.

Meld je aan
Op twee momenten kun je meedoen. De webinars zijn qua inhoud hetzelfde:

  • Maandag 27 juni 15:30 – 16:30  
  • Dinsdag 5 juli 12:30 – 13:30

Schrijf je via de link in:
https://forms.office.com/r/VPKvW1300e