NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

21-09-2022

Workshop Stagnaties in de supervisie

Superviseren geeft veel plezier en voldoening en helpt de supervisant om zich professioneel te ontwikkelen. Docent Quin van Dam gaat in op de hobbels en belemmeringen die kunnen  opdoemen en kunnen leiden tot stagnatie van het proces. We ervaren bijvoorbeeld negatieve tegenoverdrachtsgevoelens in de supervisierelatie of hebben moeite met een supervisant die weinig empathie en respect voor zijn patiënt toont.

Op welke competenties doen we in dat geval een beroep? Houden we de communicatie overeind en blijven we reflecteren of gaan we de moeilijkheden uit de weg? Wetenschappelijke observatie van ervaren supervisoren toont verschillende benaderingen bij de hantering van probleemsituaties. Wat kunnen we daarvan leren?

Na een korte inleiding observeren we een fragment van een supervisiesessie. Daarbij gebruiken we een lijst met kenmerken van de verschillende competenties. Tot slot bespreken we de consequenties voor de praktijk.

Drie workshops
Omdat onze online studiedag voor supervisoren vorig jaar al snel volgeboekt was, bieden we u nu de kans drie workshops alsnog te volgen! Op veler verzoek zullen Pieter Dingemanse, Quin van Dam en Niek Perquin hun workshop online herhalen. 

U kunt zich hier voor 1 of meerdere van onderstaande workshops aanmelden.

De workshops

  • Workshop 1: Opleiden en de spanning tussen superviseren en beoordelen - Pieter Dingemanse (15 juni van 19.00 tot 21.00)
  • Workshop 2: Stagnaties in de supervisie – Quin van Dam (21 september van 19.00 tot 21.00)
  • Workshop 3: Het integratief leermodel: hulpmiddel om richting te geven aan een supervisiegesprek - Niek Perquin (13 oktober van 19.00 tot 21.00)

Meer informatie 

  • U leest hier meer informatie over de inhoud van de workshops
  • Of kijk hier voor meer informatie over de sprekers.
  • Doelgroep: NVP-supervisoren, supervisoren van specialistische psychotherapieverenigingen, supervisoren van registers voor specifieke behandelmethodieken en andere geïnteresseerden.