NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

02-10-2021

Congres In Proces: Groei en differentiatie binnen de persoonsgerichte psychotherapie

Op zaterdag 2 oktober 2021 vindt het Nederlands-Belgisch congres 'In Proces: Groei en differentiatie binnen de persoonsgerichte psychotherapie' plaats van VPeP & VVCEPC. We hebben een rijk programma waarin internationale sprekers hun opwachting maken. 

We presenteren drie internationaal erkende sprekers die de nieuwe ontwikkelingen in hun werk- en onderzoeksveld belichten:

  • Siebrecht Vanhooren PhD (Leuven) heeft concrete experiëntieel-existentiële interventies uitgewerkt die binnen de therapeutische relatie een belangrijke aanvulling zijn op wat de huidige kaders meestal bieden. Ze zijn een concretisering van zowel Rogers' en Gendlins visie op de existentiële laag. 
  • Ghizlaine Chraibi (Casablanca) richtte het Marokkaanse instituut voor persoongericht-experiëntiële psychotherapie op en doet onderzoek naar de  encountergroepen die zij biedt aan vrouwen met chronische lichamelijke pijnklachten die van grote betekenis bleken te zijn voor de levens van deze vrouwen.
  • Ladislav Timulak PhD (Dublin) doet onderzoek naar emotion-focused therapie voor gegeneraliseerde angst en presenteert een transdiagnostisch model voor angst, depressie en traumagerelateerde stoornissen dat een symptoomgerichte aanpak combineert met het werken aan de gemeenschappelijke onderliggende core pain