Wachtwoord vergeten

Summerschool Groepspsychotherapie anno 2020

Wanneer: 07 juli 2020
Locatie: Inn Style te Maarssen én online

Omschrijving:

Psychotherapie in groepsverband is niet meer weg te denken uit de ggz en de ontwikkelingen op dit gebied volgen elkaar in rap tempo op. Het onderzoek naar groepen staat echter minder in de belangstelling terwijl kennis hiervan essentieel is om “een groep te doen”, zowel voor de gespecialiseerde therapeut als voor de ggz-professional die deze specifieke opleiding niet heeft afgerond.

Daarom wordt tijdens dit symposium het accent gelegd op lopend of recent voltooid onderzoek naar groepen en groepsprocessen. Dat alles met voortdurend de praktijk voor ogen zoals die o.a. beschreven wordt in de door de NVGP uitgegeven praktijkrichtlijnen voor groepsbehandeling.

Tijdens de 2e Summerschool Groepspsychotherapie komen onder voorzitterschap van Piet Verhagen zeven experts aan het woord om wetenschappelijke bevindingen en praktijk met elkaar verbinden: Wat wordt anno 2020 gevraagd – of verwacht – van de persoonlijke vaardigheden van de therapeut? Wat zijn de valkuilen bij de groepsbehandeling van angstklachten? Hoe verloopt de dynamiek van groepen, zowel bij professionals in teams als in de therapieruimte?

Voor ggz-professionals biedt deze summerschool dé kans om kennis over- en vaardigheden voor groepsbehandelingen te verruimen.

Klik hier voor meer informatie

U kunt dit congres vanuit huis volgen maar u kunt ook naar Maarsen afreizen:

-    de locatie zo wordt ingericht dat men 1,5 m afstand tot elkaar kan houden
-    er voldoende (gratis) parkeergelegenheid voor de deur is zodat u niet met het OV hoeft te reizen
-    we u vragen zich aan deze richtlijnen (.pdf) te houden
Er zijn slechts 90 plekken zijn bij de summerschool locatie. U kunt zich vooraf inschrijven om zeker te zijn van deelname, én betaling van het inschrijfgeld wordt pas 4 weken voor de bijeenkomst aan u gevraagd.

Het programma zal, tegen een gereduceerd tarief, online worden aangeboden, zodat u ook vanuit huis de geaccrediteerde presentaties kunt volgen. U kunt ervoor kiezen om een enkele presentatie te volgen of meerdere.