Wachtwoord vergeten

‘Negentig dagen later. Online behandelen – Lessons learned’ (6 webinars))

Wanneer: 26 mei 2020
Locatie: Online

Omschrijving:

Eind mei 2020 zijn veel behandelaren als gevolg van de Covid 19-crisis inmiddels zo’n drie maanden – 90 dagen – bezig met online behandelen. De koudwatervrees is verdwenen, er is veel ervaring opgedaan en veel geleerd, maar er zijn ook veel nieuwe vragen gerezen. Deze nieuwe serie van online masterclasses is bedoeld om die nieuw gerezen vragen te beantwoorden. 

De masterclass bestaat in totaal uit zes live webinars. De docenten zijn toonaangevende specialisten uit binnen- en buitenland, die ruime ervaring hebben in e-health en online behandelen binnen alle leidende referentiekaders. 
Lees hier meer

Online behandelen. 90 Dagen later. Wat hebben we geleerd?
GZ-behandelaren zijn in maart dit jaar massaal overgegaan tot online behandelen. Omdat het eenvoudig niet anders kon. Inmiddels zijn we alweer bijna drie maanden verder. Hoe gaat het met dat online behandelen? Wat gaat goed, wat kan beter? Welke lessen hebben we geleerd? Wat zijn de do’s en don’ts?

Vervolg op de eerste reeks webinars van eHealthspecialists
De webinar reeks ’90 Dagen later. Online behandelen – lessons learned’ geeft antwoord op deze vragen. Deze reeks van 6 geaccrediteerde avond-webinars is een samenwerking tussen PsyXpert en Ehealthspecialists. Zij is een vervolg op de eerste twee reeksen webinars (masterclasses) van eHealthspecialists en PsyXpert.
---
Praktische inhoud
Deze nieuwe reeks is bij uitstek praktisch van inhoud. Deelnemers kunnen vooraf hun eigen vragen en problemen insturen, zodat onze experts deze kunnen behandelen. De webinars zitten boordevol casuïstiek, praktijkvoorbeelden, rollenspellen, do’s en don’ts. 

De docenten zijn zonder uitzondering vooraanstaande experts op dit terrein, zoals Ad de Jongh, Suzy Matthijssen, Michiel van Vreeswijk, Patrick Luyten, de eHealtspecialists: Tim Wind, Bram van der Boom en Bart Vemer, en PsyXpert-hoofdredacteur Anne-Marie Claassen.

Leerdoelen
Na het volgen van deze reeks masterclasses:

  • Heeft de deelnemer een scherpere, meer onderbouwde visie dan voorheen op de praktijk van online psychotherapie;
  • Is de deelnemers op de hoogte van de belangrijkste do’s en don’ts voor online behandelen;
  • Heeft de deelnemer kennis van enkele specifieke ontwikkelingen (apps en technologieën) die online behandelen faciliteren, en de voor- en nadelen daarvan;
  • Heeft de deelnemer kennis van online therapie in enkele specifieke referentiekaders; (Psychodynamische psychotherapie, Schema en groepstherapie, CGT, EMDR), die een belangrijke rol spelen in de praktijk van online psychotherapie;
  • Is de deelnemer beter in staat om zin en onzin van elkaar te onderscheiden wanneer gesproken wordt over online behandelen;
  • Is de deelnemer in staat om, vanuit het eigen specialisme, professionele online therapie aan te bieden aan cliënten.

Specialisme
Klinisch (neuro-)psychologen, psychiaters, eerstelijnspsychologen, psychotherapeuten (BIG), GZ-psychologen.

Kosten
Leden van PsyXpert betalen € 119 voor de hele webinarreeks (6 webinars).
Niet leden betalen € 149 voor de hele webinarreeks (6 webinars).

Leden van de NVP krijgen 20% korting op de ledenprijs van PsyXpert.

Accreditatie
Geaccrediteerd voor 1 punt per webinar (6 PE punten totaal) door FGZPt.
Accreditatie in aanvraag bij het NVP, NVvP en NIP-EL.