Wachtwoord vergeten

Congres Persoonlijkheids­stoornissen Diagnostiek en behandeling van persoonlijkheidsstoornissen

Wanneer: 09 oktober 2020
Locatie: Green Village, Nieuwegein

Omschrijving:

Er breekt een nieuwe fase aan voor de diagnostiek en behandeling van persoonlijkheidsstoornissen. De criteria in de DSM-5 zijn leidend, maar er is ook twijfel over het nut en de toepasbaarheid hiervan. Het congres Diagnostiek en behandeling van persoonlijkheidsstoornissen belicht deze nieuwe ontwikkelingen. Ook ontdekt u hoe u deze in uw dagelijkse praktijk kunt toepassen.

Wat verandert er op het gebied van diagnostiek als we niet alleen naar classificatie, maar ook naar dimensie kijken? Welke evidence based opties zijn er voor de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen volgens de nieuwe zorgstandaard? En wat is de waarde van generalistische behandelingen naast de ‘grote vier’?  

Sprekers zijn Dirk De Wachter, Ad Kaasenbrood, Theo Ingenhoven en Joost Hutsebaut

Lees hier meer over het congres

Specifieke patiëntgroepen
In het middagprogramma van dit ggz-congres is er alle gelegenheid om theoretische informatie om te zetten in praktisch toepasbare kennis tijdens diverse workshops. Denk aan de behandeling van specifieke cliëntdoelgroepen als mensen met EPA, ouderen, jongeren of laaggeletterde patiënten. Bijzonder is dat u ook met eigen casuïstiek kunt inzoomen op de problemen die zich voordoen in de relaties van mensen met een persoonlijkheidsstoornis in de praktijk, en in kleine groepen de mogelijkheden verkent voor behandeling van die problemen.

Voor wie?

Dit congres is primair bedoeld voor GZ-psychologen, klinisch psychologen, psychotherapeuten en alle andere professionals die meer willen weten over persoonlijkheidsstoornissen.