Wachtwoord vergeten

Esther Perel

Wanneer: 31 januari 2020
Locatie: Philharmonie Haarlem

Omschrijving:

Esther Perel gaat op 31 januari 2020 in gesprek met professionals over actuele therapeutische onderwerpen, zoals ‘hoe ga je om met geheimen, vertrouwelijkheid en vreemdgaan van cliënten?’, ‘welke rol heeft lichaamstaal in een therapeutische setting?’ en ‘welke invloed hebben taal en cultuur op de therapeutische relatie?’. De dag biedt een unieke kans om Esther Perel te ontmoeten, met haar in gesprek te gaan en van haar te leren.
Esther Perel is psychotherapeut, veelgevraagd spreker en bestsellerauteur. Haar TED Talks zijn miljoenen keren bekeken; haar boek Erotische Intelligentie werd in meer dan 25 talen vertaald en haar nieuwste boek Liefde in Verhouding, een nieuw perspectief op trouw en ontrouw is een New York Times bestseller.

Esther voert praktijk in New York en is producer en host van de therapeutische podcastserie voor paren Where Should We Begin? en van Sessions, een online leerplatform voor relatietherapeuten, coaches en docenten.

Esther werkt niet vanuit één methodiek. Haar aanpak is gebaseerd op werk van onder meer Scheinkman, Pinsof, Lebow, Fraenkel en Wachtel. Ze combineert actiegerichte en inzichtgeoriënteerde technieken die een sterk fundament hebben in de systeemtherapie met bredere psychoanalytische theorieën, hechtingstheorie, feministische en multiculturele theorieën. Esther leert je een stapsgewijze aanpak eigen te maken die je kunt toepassen in gezamenlijke en individuele sessies met je cliënten.

Drie thema’s staan centraal
Op 31 januari gaat Esther aan de hand van drie thema’s in op vragen, dilemma’s en onzekerheden die je als professional kunt ervaren, en hoe je daarmee kunt omgaan.

 • taal & cultuur
  Welke invloed hebben taal en cultuur op (systeem)therapie? Wanneer kunnen taal- en cultuurverschillen tussen therapeut en cliënt belemmerend zijn voor de therapie? Hoe ga je daar dan het beste mee om?
 • lichaamsgerichte therapie
  Is er een universele ‘lichaamstaal’ in body-oriented therapie? Met andere woorden bestaat er een woordenboek voor lichaamstaal? In hoeverre moet je je bewust zijn van signalen van je eigen lichaam en hoe zet je die in tijdens een (systeem)therapiesessie?
 • geheimen en vertrouwelijkheid
  Wanneer heeft geheimhouding (bijvoorbeeld als één van de partners vreemdgaat of als er sprake is een familiegeheim) een hogere prioriteit dan transparantie? Waarom hebben therapeuten daar vaak zo veel moeite mee? 

Interactief
Tijdens dit evenement worden verschillende werkvormen toegepast. Werkvormen waarbij je als deelnemer wordt betrokken en waar je van leert, zodat je ze vervolgens kunt gaan toepassen in je werk.

Voor wie?
Dit evenement is bedoeld voor alle professionals die systemisch werken zoals systeemtherapeuten, systeemtherapeutisch werkers, seksuologen, psychiaters, psychotherapeuten, (klinisch)psychologen, GZ-psychologen en maatschappelijk werkers.

Voertaal
Esther Perel spreekt in het Nederlands.

Kosten

 • Regulier tarief € 345,-
 • NVRG/NVVS/BVRGS leden € 295,-
 • Vroegboekkorting RINO Groep € 295,- 

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij de NVRG, NVvP, NVVS, FGzPt en NVP.