Wachtwoord vergeten

Congres Behandeling van patiƫnten met een laag IQ

Wanneer: 16 mei 2019
Locatie: NBC Nieuwegein

Omschrijving:

Tussen 20 tot 50 procent van de patiënten die behandeld worden in de ggz heeft een IQ van 85 of minder. Omdat hun zwakbegaafdheid niet altijd wordt herkend, belanden zij vaak tussen wal en schip of duurt hun behandeling langer dan nodig. Terwijl zorgverleners met kleine aanpassingen deze doelgroep veel beter en effectiever kunnen behandelen.

Het Jaarcongres; Behandeling van patiënten met een laag IQ in de GGZ is een praktisch congres. In afwisselende werkvormen – van korte plenaire voordrachten tot speeddates met collega’s en praktische workshops – om kennis te delen, concrete tips te horen en passende communicatie te oefenen.

De dag begint met wetenschappelijke kennis opdoen over diagnostiek en behandeling van patiënten met een laag IQ (zwakbegaafdheid of LVB) en psychische/verslavingsproblematiek op de polikliniek, een klinische afdeling en in de verslavingszorg. In het actieve middagprogramma is ruimte om met collega’s in gesprek te gaan, tips uit te wisselen en de opgedane kennis om te zetten in concrete vaardigheid. Met de keuze uit diverse workshops zijn alle ingrediënten aanwezig om u in één dag toe te rusten om de stof de volgende dag al in te zetten in uw eigen praktijk.

Lees hier meer