NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

14-06-2021

Psychotherapie bij ouderen

De bevolking vergrijst! Daar kijkt niemand meer van op. Dat er door die vergrijzing dringend behoefte is aan kennis over psychische zorg voor deze doelgroep, verbaast ook niemand. Gelukkig is dan ook het onderzoek naar – en de ervaring met psychotherapie bij ouderen de afgelopen jaren sterk toegenomen. Op dinsdag 6 juli bespreekt een keur aan deskundigen, onder voorzitterschap van dr. Arjan Videler een serie essentiële thema's voor de diagnostiek en behandeling van ouderen. Steeds staat daarbij het belang voor het werk in de dagelijkse klinische praktijk voorop.

Gezien de grote hoeveelheid ontwikkelingen is het ondoenlijk van alles op de hoogte te zijn. Wist u bijvoorbeeld dat veel ouderen psychotherapie verkiezen boven farmacotherapie? En hoe beïnvloeden veranderingen die gepaard gaan met het ouder worden (lichamelijke veroudering, multimorbiditeit, polyfarmacie, het naderende levenseinde) de toepasbaarheid van bestaande behandelingen?

Het doel van de summerschool psychotherapie bij ouderen dat op dinsdag 6 juli aan de Maarseveense plassen plaatsvindt, is dan ook om betrokken zorgprofessionals nader te informeren over deze nieuwste inzichten en aanpassingen om zo de kwaliteit en effectiviteit van psychotherapeutische behandelopties aanzienlijk te verbeteren.

Wij hopen u dan ook te mogen begroeten; in Maarssen, online, live of later…. de keuze is aan u.


  •