Wachtwoord vergeten

MIND wil lessen over psychische gezondheid op iedere school

MIND wil lessen over psychische gezondheid op iedere school 17-12-2018

 MIND wil dat op iedere school lessen worden gegeven over psychische gezondheid: in het basisonderwijs, op de middelbare school en op het MBO, HBO en universiteiten. Zo kan voorkomen worden dat kinderen en jongeren psychische problemen ontwikkelen en later bijvoorbeeld op een wachtlijst in de ggz terechtkomen. MIND-directeur Marjan ter Avest vertelde hier zaterdagavond 15 december 2018 meer over in RTL Nieuws.

Preventie – het voorkómen van psychische problemen - is een belangrijk onderdeel van het werk van MIND. Als je ervoor zorgt dat jongeren zo vroeg mogelijk praten over hun (psychische) problemen, kun je op tijd hulp bieden. Daarmee voorkom je dat bijvoorbeeld somberheid uitmondt  in een depressie, of stress in een burn-out. Ook als kinderen en jongeren bijvoorbeeld worden gepest of problemen thuis hebben, is het belangrijk dat ze hier open over durven te zijn, zodat ze hulp kunnen krijgen voordat deze problemen kunnen verergeren of leiden tot psychische klachten.

MIND en Diversion ontwikkelden samen het onderwijsprogramma MIND Young Academy, dat op dit moment op tientallen scholen draait. Hierbij verzorgen jonge ervaringsdeskundigen 3 lessen. Door hun persoonlijke ervaringen te delen, maken ze het onderwerp bespreekbaar en laten ze zien dat het niet raar is om te worstelen met psychische klachten.

Bron en lees meer


« Terug naar overzicht