Wachtwoord vergeten

Uitspraak 1 van de maand november

Uitspraak 1 van de maand november 01-11-2018

In de rubriek: 'de uitspraak van de maand' geven we een samenvatting van een zaak die recent of al wat langer geleden door het tuchtcollege is behandeld. Het Regionaal  Tuchtcollege in Zwolle berispte een psychotherapeute die een minderjarige jongen behandelde in de periode dat zijn ouders in een (v)echtscheiding verwikkeld waren. De behandeling was gestart zonder toestemming van vader, terwijl deze samen met de moeder het ouderlijk gezag over de zoon uitoefende. Toen vader zich bij haar meldde, reageerde de psychotherapeute afhoudend, pas later maakte zij haar excuses voor de valse start.

Uitspraak: Berisping.
Datum uitspraak: 19-05-2017 (Regionaal  Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Zwolle).
Lees hier de uitspraak

Over de rubriek
De uitspraken kunnen een voorbeeldfunctie hebben en dienen als leidraad voor beroepsmatig handelen in situaties die vaker voorkomen. U kunt de zaken gebruiken bij intervisie of zelf uw kennis van beroepsethiek op een bepaald gebied vergroten.

Alle uitspraken uit deze rubriek zijn terug te vinden op onze website. Hier staan ook uitspraken die door onze eigen klachtencommissie zijn behandeld.« Terug naar overzicht