Wachtwoord vergeten

MIND Verslaving voor betere zorg en maatschappelijk herstel

MIND Verslaving voor betere zorg en maatschappelijk herstel 16-10-2018

Paul Blokhuis lanceert vandaag het platform MIND Verslaving, een initiatief van MIND, Stichting het Zwarte Gat en Stichting Naast. MIND Verslaving brengt mensen met een verslaving en hun naasten met elkaar in contact. Op verslaving rust in Nederland een groot taboe. Veel mensen schamen zich en zoeken te laat hulp. Hierdoor nemen hun psychische en maatschappelijke problemen toe. Ook is de kans op terugval na een behandeling groot: tot 70% van de mensen valt binnen drie maanden terug in de verslaving. De initiatiefnemers willen met het Platform mensen voorzien van informatie en onderlinge steun, zodat er een beter perspectief ontstaat op behandeling en een duurzaam herstel.

Op de website MIND Verslaving staan ervaringsverhalen van mensen die worstelen met een verslavingsprobleem. Ook vind je er ervaringen van familieleden en naasten en antwoord op de vraag: wat heeft hen geholpen bij herstel? 

Uit onderzoek blijkt dat 20 tot 80 procent van de mensen die verslaafd is, ook een psychische aandoening heeft. Andersom blijkt dat ongeveer 40 procent van de mensen met een psychische aandoening ook te maken heeft met verslavingsproblematiek. “De zorg en mogelijkheden voor mensen met verslavingsproblematiek en een psychische aandoening schieten vaak tekort” zegt Marjan ter Avest, directeur van MIND.« Terug naar overzicht