Wachtwoord vergeten

Jong NVP

Jong NVP is een platform van de NVP voor psychotherapeuten en klinisch psychologen in opleiding en psychotherapeuten die minder dan 5 jaar geleden hun BIG-registratie hebben behaald.

Wat doet Jong NVP
· Jong NVP denkt mee over de inhoud en de kwaliteit van de opleidingen, bijvoorbeeld via vertegenwoordiging in de Kamer Psychotherapeut;
· Jaarlijks organiseert de afdeling een eigen mini-congres: Ondek en Ontmoet;
· Jong NVP behartigt de belangen van opleidelingen en jonge psychotherapeuten;
· Jong NVP heeft een groep op LinkedIn;
· En natuurlijk is Jong NVP aanwezig op De Dag van de Psychotherapie.

Lidmaatschap
Jong NVP is een platform voor psychotherapeuten en klinisch psychologen in opleiding en psychotherapeuten die minder dan 5 jaar geleden hun BIG-registratie hebben behaald.

Lidmaatschap van Jong NVP is alleen mogelijk voor NVP-leden. Lid worden van de NVP? Aspirant- leden betalen slechts € 125,- per jaar. Aan het lidmaatschap van Jong NVP zijn dan verder geen extra kosten meer verbonden.

- Als u nog geen NVP- lid bent kunt u zich aanmelden via het inschrijfformulier en hier 'Jong NVP' aanvinken.
- Als u al wel lid bent, kunt u op uw profielpagina 'Jong NVP' aanvinken, mits u bent ingelogd.

Contact
Voor vragen over het lidmaatschap of contact met het afdelingsbestuur kunt u contact opnemen met het secretariaat.

Actieve Jong NVP-ers
Jong NVP kent een aantal actieve leden:

llma van de Berg(44 jaar) werkzaam in eigen praktijk voor psychotherapie

 

 

 

 

Reineke Buisman (39 jaar) psychotherapeut in eigen praktijk Reineke

"Op basis van mijn hart ervaar ik het grote belang om het specialisme psychotherapie te beschermen en te onderhouden. De kunst van het vak is bijzonder, namelijk om in de relatie het verschil te maken in de belevingswereld van de cliënt. De toekomst anders gaan ervaren, zonder ballast uit het verleden. Graag zet ik me met het team Jong NVP in om ons specialisme psychotherapie inzichtelijk te maken voor de maatschappij en de media."

 

Elise Colonna (39) vrijgevestigd psycholoog, systeemtherapeut en psychotherapeut i.o. bij het Psychotherapie Amsterdam Centrum.


 'Ik hoop dat de NVP de blik gericht houdt op de inhoud van ons vak, want daar ligt onze kracht en passie. En dat we in verbinding blijven met elkaar. Samen staan we tenslotte sterker.'

 

 

Martijn Mak (39) psychotherapeut bij PsyQ Utrecht.
 
"Ik vind het belangrijk dat de nieuwe generatie psychotherapeuten zich laat gelden in een tijd waarin de psychotherapeut en de psychotherapie als vak behoorlijk onder druk zijn komen te staan. De NVP kan ons beschermen door op te komen voor de psychohterapeut en ons mooie vak te profileren en te laten zien wat de waarde is van de psychotherapie en de vakbekwame psychotherapeut."

 

Francisco Steenbakkers (31) (voorzitter) psychotherapeut i.o. bij Kobussen en Partners psychologen en buitenpromovendus Tilburg University.

“In een tijd van toenemende uitdagingen voor de psychotherapeut dreigt de focus uit te gaan naar de overlevingsstrategie met tunnelvisie. Hierdoor lijken vakgenoten elkaar en hun gemeenschappelijk belang uit het oog te verliezen. Toen ik me in januari 2014 aansloot bij het bestuur van de Jong NVP ontdekte ik dat juist dit platform een plek geeft aan (jonge) psychotherapeuten en zij die in opleiding zijn om elkaar te vinden en te verbinden. Enkel vanuit deze verbinding zie ik mogelijkheden voor de psychotherapeut om de overleving achter zich te laten, weer te komen tot integratie en een heldere identiteit welke breed gedragen en uitgedragen kan worden door vakgenoten.”