Wachtwoord vergeten

Nieuws van het BIG-register over de BIG-herregistratie

Nieuws van het BIG-register over de BIG-herregistratie 23-06-2016

Afgelopen week zijn de eerste e-mails van het BIG-register verzonden naar psychotherapeuten die zich uiterlijk 31 december 2016 moeten herregistreren. Zorgverleners met een artikel 14- specialisme (zoals klinisch psycholoog) ontvangen deze e-mail ook, maar met een andere e-mailbijlage. In deze bijlage staat dat de specialisten zich niet hoeven te herregistreren in het BIG-register voor het basisberoep zolang zij geregistreerd zijn als specialist. Dit betekent dat psychotherapeuten die tevens een registratie hebben als klinisch psycholoog of psychiater zich niet hoeven te herregistreren als resp. gz-psycholoog of arts, maar zich wél moeten herregistreren als psychotherapeut, omdat dit een ander basisberoep betreft dan waar het specialisme betrekking op heeft.

Het BIG-register heeft per abuis rond 14 juni een aantal e-mails te vroeg verzonden, waardoor de e-mailbijlage er niet netjes uitzag. De oudere versie is qua inhoud niet fout of incorrect, maar de laatste versie is scherper en korter. Het BIG-register betreurt de verwarring die mogelijk is ontstaan.

Het versturen van de e-mail wordt vanaf 23 juni door het BIG-register hervat. Dat betekent dat de overige zorgverleners vanaf die datum een correcte e-mail zullen ontvangen. Verzending vindt gefaseerd plaats. Dit duurt ongeveer een week. Zorgverleners die al een e-mail hebben gekregen ontvangen deze niet opnieuw.

In de week van 9 juli ontvangen alle zorgverleners dezelfde informatie ook per papieren post. De envelop met deze brief bevat ook een factsheet met een schematisch overzicht van het herregistratieproces.

Voor alle vragen over herregistratie in het BIG-register kunt u het dossier Herregistratie op deze website raadplegen.

Ontvangt u geen post van het BIG-register: controleer dan hier uw gegevens.

 « Terug naar overzicht